Интервју

Азески: Економијата да се пренасочи од услужни дејности за домашен пазар, кон производство и извоз

Планот за економски пораст преточен во неколку мерки, кој го промовираше Владата, генерално ги содржи насоките и барањата на деловната заедница за кои што Стопанската комора на Македонија, постојано имаше свои предлози и укажувања до креаторите 

Интервју на српскиот епископ бачки Иринеј: Скопје бара волшебен премин од раскол во регуларност

Епископот бачки Иринеј водеше опсежен разговор за белградскиот дневен весник „Вечерње новости“. Во продолжение го пренесуваме делот од интервјуто, во кој, Епископот бачки Иринеј зборува и за неканонската одлука на Бугарската Православна Црква, која се однесува на канонската јурисдикција на Православната Охридска Архиепископија.

ОМО: Поставување на нови стандарди во продажбата на користени возила

Во Македонија, еден официјален мултибренд аутлет за половни возила (ОМО – Olympia Motors Outlet) сака да ги помести границите во продажбата на половни возила. Во ОМО секој заинтересиран може да изврши избор од тековните половни 

Маја Ристова, претседател на АММ: Добриот менаџер работи заедно со тимот

Во услови на недоволна грижа за равојот на менаџерите и нивните менаџерски способности, една исклучителна личност со сигурни чекори граби кон остварувањето на својата цел: обединување на сите менаџери и поттикнување

Елена Бубало: Телото е единственото место во кое живеете, затоа водете грижа за него!

Елена Бубало ‒ Некои ја знаат како фитнес-инструктор, некои како личен тренер, некои по спортските настани што ги организира, но најмногу по нејзината лична групна програма „Total Body Workout by Bubalo“. 

Кристина Озимец: Истражувачкиот филмски фестивал ќе ја подигне свеста кај јавноста за голем број на теми

Од денеска до 5.ноември во Скопје за прв пат се организира Истражувачки филмски фестивал, на кој ќе бидат прикажани неколку документарни филмови од сферата на истражувачкото новинарство, ќе се одржат неколку дебати, работилници...

Мршиќ: Дизајнерките создаваат мода која е прагматична, удобна и ги следи потребите на жените

Модната креаторка Росица Мршиќ прославува осум години од постоењето на македонската модна сцена. 

Иван Скендероски – Основач на Salience: Македонија има потенцијал, само мора да изгради национална оптичка мрежа

Иван Скендероски е Македонец кој својата кариера веќе подолго време ја гради надвор од својата држава. Тој скоро една декада живее и работ во Дубаи. Основач и управувачки партнер на Salience- организација за телекомуникациски менаџмент консалтинг и професионални услуги која се наоѓа во Дубаи, ОАЕ.

Со Јавна соба, Скопје го доби тоа што заслужуваше

Идејниот творец на Јавна соба, Александар Велиновски повеќе сака да работи отколку што сака да зборува за успесите и оттука нема фотографија од него во ова интервју, што е исклучок од новинарското правило, но не и изненадување од профил на човек како него.

ЕКСКЛУЗИВНО Игор Лукшиќ: Балканските земји ќе бидат подготвени да се приклучат на ЕУ до 2030-та година

На социјалистичка Југославија и беше ветен брз пристап до Европската заедница, под услов да се спроведат низа одржливи реформи. Доколку постоеше волја таа да се трансформира во федерација на независни држави, веројатно ќе живеевме една сосема поинаква иднина.