Васко Ковачевски и официјално нов директор на РЕК Битола

969 Views Јануари 12, 2018 Бизнис Никола Осило

Централниот Регистар на Република Македонија постапувајќи по пријавата за упис на промена на овластено лице на подружницата РЕК Битола - Новаци во aкционерското друштво за производство на електрична енергија „Електрани на Македонија“ во државна сопственост (ЕЛЕМ) донесе решение со кое се одобрува пријавата.

За нов директор на оваа подружница на ЕЛЕМ е назначен Васко Ковачевски, која доаѓа на местото на Благојче Трповски.

Фото: СДСМ

При објавување на материјали од порталот emagazin.mk во друг медиум, задолжително поставете активен линк кон страницата од која е преземен текстот.

За Авторот

Никола Осило

Професионален новинар со повеќегодишно искуство. Новинарството постои за јавноста да се информира, а не за да се контаминира. Факти пред ставови!