14-годишниот Василие боледува од ретка болест, треба да се оперира во Москва

Василие Петридов (14г) боледува од ретка болест: прогресивна мускулна дистрофија. Потребни се 46.000 евра за 3 третмани со репрограмирани матични клетки во Москва кај доктор Пјетар Гарјаев.

Направен е прв третман на 7 март по што има подбрување. Потребни се средства за останатите третмани.

Телефонски броеви за донации:  Телеком 070 143 444 и ВИП.Оне 143 464

Трансакциска сметка: 270-7000244647.07

АД. Халк Банка Скопје

При објавување на материјали од порталот emagazin.mk во друг медиум, задолжително поставете активен линк кон страницата од која е преземен текстот.