Поскапеле кафаните

Според податоците на Државниот завод за статистика, цените на угостителските услуги во јуни 2018 година, во однос на истиот месец од претходната година се зголемиле за 1.6 %.

Кумулативниот индекс на цените на угостителските услуги за периодот јануари – јуни 2018 година, во однос на истиот период од минатата година, е зголемен за 1.6 %, додека во однос на декември 2017 година е зголемен за 1 %.

При објавување на материјали од порталот emagazin.mk во друг медиум, задолжително поставете активен линк кон страницата од која е преземен текстот.

За Авторот

Никола Осило

Професионален новинар со повеќегодишно искуство. Новинарството постои за јавноста да се информира, а не за да се контаминира. Факти пред ставови!