Промени во Надзорниот одбор на Сава пензиско друштво

208 Views Јули 12, 2018 Бизнис Никола Осило

Сава пензиско друштво АД Скопје, поранешен НЛБ Нов пензиски фонд преку Македонската берза соопшти дека има промена на составот на Надзорниот одбор на друштвото.

За нови членови на одборот се избрани Јуре Корент, Мојца Горњак и Павел Гојкович.

Претседател на одборот е Јуре Корент, а Гоце Христов независен член.

При објавување на материјали од порталот emagazin.mk во друг медиум, задолжително поставете активен линк кон страницата од која е преземен текстот.

За Авторот

Никола Осило

Професионален новинар со повеќегодишно искуство. Новинарството постои за јавноста да се информира, а не за да се контаминира. Факти пред ставови!